De zilte historie raakt je overal in Harlingen. De ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee bepaalt het stoere, eigenzinnige karakter van Friesland’s enige zeehavenstad. Dankzij het roemruchte nautische verleden zie je een rijke erfenis van grachtenpanden, pakhuizen en grachten. Harlingen heeft de grootste bruine vloot van Nederland. Dit alles vormt de inspiratiebron voor vele groot- en kleinschalige evenementen. In combinatie met bijzondere winkels, eethuisjes, gezellige cafés, toprestaurants, galeries, strandpaviljoen Het Zilt en terrasjes.

Welkom in Harlingen aan zee!

Het weer in Harlingen

Nautisch maritiem

Weersverwachting
Harlingen
Weeronline.nl - Meer weer in Harlingenweeronline.nl Altijd jouw weer

Harlingen is een Nederlandse havenstad aan Unesco werelderfgoed de Waddenzee met een achterland van Friese terpdorpen en oude en nieuwe zeedijken. Vanwege de gunstige ligging aan de zee en het vruchtbare, goed gestructureerde, achterland ontstond een rijk verleden met internationale handel. Het centrum van Harlingen kent hierdoor zo'n 600 monumenten. Alhoewel Harlingen één van de Elfsteden is, voelt de Harlinger zich geen Fries. Of zoals inwoners zeggen: we staan met de rug naar het land en met de kop naar de zee.

De eeuwige dynamiek van de zee en de bijhorende elementen voedt het onbevangen avontuur in de Harlinger. Hij voelt zich vrij, maar heeft tegelijk een groot saamhorigheidsgevoel. Dat tot uiting komt in de vele evenementen en de levendigheid van de stad.Aan de Westerzeedijk – op loopafstand van het centrum – ligt het strand van Harlingen. Een strand om te recreëren, maar ook om te genieten van het uitzicht op de Waddenzee (Werelderfgoed). Bij het strand is strandpaviljoen ’t Zilt en zijn toiletvoorzieningen aanwezig. In de zomermaanden geldt een aanlijngebod voor honden.

Het Friesland dat is geïnspireerd door een oude zee

Buiten Harlingen ligt het Friesland dat is geïnspireerd door een oude zee. Waar kustbewoners leven op de bodem van de voormalige Waddenzee. Een plek als geen ander. Met een landschap dat zich kenmerkt door oude dijkjes, terpen en kwelders. Een vruchtbaar en rijk gebied van oudsher, dat dagelijks zichtbaar is dankzij de vele cultuur, erfgoed en historische binnensteden. Bewoners en gastheren nodigen je uit om jezelf te verdiepen!