Schilder van de stilte

Galerie de Vis in Harlingen presenteert tot eind augustus werken van de meester van licht en schaduw. Zelf zegt Christiaan Kuitwaard: “Expressieve schilderijen met weinig beheersing passen niet bij mij. Stilte is mijn grondtoon. Het gaat over verdwijnen, leegheid, vervagen, opdoemen. Maar paradoxaal genoeg zit daar wel een ingehouden spanning in.” Niet toevallig was wijlen schrijver Joost Zwagerman fan van Kuitwaards werk. Hij selecteerde vlak voor zijn zelfgekozen dood een aantal schilderijen van de kunstenaar voor zijn tentoonstelling Silence out Loud.

Het werk van Christiaan Kuitwaard staat volop in de belangstelling. Gelijktijdig met de expositie in De Vis is er ook een tentoonstelling van zijn werk in Museum  More in Gorssel. Bovendien verschijnt er een boek: White Box Painting. Wekelijks schildert Kuitwaard een wit voorwerp in een witte kist, een reeks die inmiddels meer dan 400 stuks telt.

Voor de kunstenaar is het een oefening in kijken, om steeds beter en steeds bewuster waar te nemen, om grip te krijgen op licht en schaduw, ruimte en vorm, kleur en contrast. Dat levert fascinerende beelden op, een wondere wereld die bezoekers als door een melkglazen ruit kunnen bekijken.
Datum: Te zien tot en met 31 augustus 2019

Praktische informatie

Vanaf Woensdag 7 augustus 2019 tot en met Zaterdag 31 augustus 2019

Dag Van Tot
Donderdag 12:30 16:00
Vrijdag 12:30 16:00
Zaterdag 11:00 16:00

Noorderhaven Model.NdtrcItem.HouseNumber
8861 AN, Harlingen