Lanenkaatsen (4 t/m 8  juni)

Een echte Harlinger traditie.  Op de Lanen wordt gedurende een week een kaatswedstrijd met zachte bal afgewerkt. En voor wie niets van kaatsen weet … geen probleem. Met de nodige Harlinger humor is er altijd wel een ‘deskundige’ die de geheimen van het (Lanen)kaatsen uit de doeken wil doen. (www.lanenkaatsen.nl).

Straatfestival

Bijzondere acts, leuke muziek, gezellige terrassen en een gemoedelijke sfeer en kenmerken het  Straatfestival. Een team vrijwilligers stelt elk jaar weer een programma vol hoogstandjes samen.

Zomermarkten (donderdagen in juli en augustus)

In de maanden juli en augustus is er elke donderdagmiddag  vanaf 14.00 uur een Zomermarkt in het centrum van Harlingen. Soms met een thema, maar altijd een bezoekje waard. Vaak opgeluisterd met live muziek en meer.

Harlinger Visserijdagen

Van 29 augustus tot en met 1 september. Meer dan zeventig onderdelen, waaronder het waterspektakel Tobbedansen, ringrijderij met Friese paarden, live muziek, kermis, reuzenrad enzovoort.

Harlingen Ongeschut (22 september)

Eén dag per jaar worden in Harlingen alle sluizen opgezet om een bijzonder vaarspektakel ruimte te bieden. Door de grachten van Harlingen vaart dan alles wat varen kan in een lange stoet door de stad. Onderweg valt er te genieten van muziek, acts, lichtjes en veel, veel meer. In een paar jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot een echte publiekslieveling …

Zoutsloterkerstmarkt (8 december)

Eén van Nederlands meest sfeervolle kerstmarkten op de bijzondere Zoutsloot. Dankzij de vele kraampjes, acts, sfeervolle verlichting van gracht en huizen een must voor de echte liefhebber.

Kom in augustus 2018 Tall Ships kijken in Harlingen!!

Op 3 augustus 2018 ontvangt Harlingen opnieuw de mooiste tallships met hun internationale bemanningen en stagiairs. Zodra de deelnemende zeilschepen aan de Tall Ships Races 2018 boven Vlieland en Terschelling de finish hebben gepasseerd, varen ze door naar finishplaats Harlingen. Om tot 6 augustus in het centrum en de havens van Harlingen af te meren. Reden om tal van activiteiten te organiseren . Uiteraard kun je ook aan boord van de tallships kijken.