Door haar compacte karakter is Harlingen zeer geschikt om te voet te ontdekken. Bij de VVV en in het Hannemahuis zijn stadswandelingen te koop om op eigen houtje ons stadsje te verkennen.
Voor groepen is het een aanrader om met een stadsgids van het Stadsgidsenteam Harlingen op pad te gaan. Voor een algemene wandeling of met een thema.
Wandelend op verhaal komen…

Dat kan in Harlingen. Daar op een puntje van de Friese kustlijn. In het ‘hoge’ Noorden.
Het zal er wel koud en winderig zijn. Maar op de dag dat ik Harlingen bezoek is het windje heerlijk fris en tijdens een rondwandeling met een gids van de Stichting Stadsgidsen Harlingen merk ik wat een ‘warme’ stad Harlingen is. Een gepassioneerde gids vertelt mij over het ontstaan en de ligging van dit stadje. Ontworsteld aan het kweldergebied dat hier eeuwenlang domineerde. In het centrum van de stad staan plm. 600 monumenten. Goed bewaard, zoals ook het stratenplan. Er wordt verteld over de vele vluchtelingen die in de 16e eeuw naar Harlingen kwamen, over Caspar di Robles (de dijkenbouwer). De handel en scheepvaart op vele delen van de wereld, over de scheepswerven, de strijd tegen het water.
Over de Harlingers (de Tobbedansers) en over die ene moord die zo wereldberoemd werd.
Het was leuk, leerzaam en gezellig en later uitrusten op één van de vele terrasjes.

Geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie